Despre NOI

Asociaţia ȘANSE ȘI ALTERNATIVE PENTRU TOŢI PRIN EDUCAŢIE – Ș.A.P.T.E. este o asociaţie non-guvernamentală, nonprofit, independentă, cu beneficiu public.

Scopul acestei asociații este de a dezvolta, organiza şi promova programe de educaţie formală și nonformală, voluntariat, orientare în carieră, implicare civică, protejare a mediului și promovare a turismului, programe de protecţie socială, dezvoltare a aptitudinilor antreprenoriale, coaching, dezvoltare personală și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor pentru copii, tineri şi adulţi.

Viziunea Asociației ȘAPTE

Ne dorim o comunitate puternică în care oamenii de toate vârstele se implică activ în promovarea și dezvoltarea durabilă a educației pe tot parcursul vieții, oferind șanse și alternative prin educația non-formală și acționând în spiritul solidarității și egalității de șanse pentru toți.

Misiunea noastră este de a dezvolta proiecte sustenabile și de a crea programe pentru copii, adolescenți, tineri și adulți ce vor contribui la dezvoltarea lor personală, profesională și culturală. Programele vor oferi șanse egale tuturor celor care vor să se dezvolte, să fie creativi sau inovatori, indiferent de vârstă sau experiență.

Valorile care ne ghidează sunt:

Angajament, Perseverenţă, Profesionalism, Responsabilitate, Solidaritate, Toleranță, Transparenţă, Voluntariat.

Care este drumul nostru?

Vom crea programe și dezvolta proiecte în trei direcții:

1. Formare – prin creşterea performanţelor personale şi profesionale prin furnizarea de programe educaţionale pe principiile învăţării pe tot parcursul vieţii pentru toate categoriile de vârstă.
  2. Voluntariat – prin promovarea voluntariatului și implicarea activă și permanentă a tinerilor în activități de voluntariat, ca soluţie pentru dezvoltarea personală şi a comunităţii locale.

III. Tradiții și obiceiuri – prin promovarea prezervării şi dezvoltării tradiţiilor şi obiceiurilor și încurajând extinderea cunoştinţelor aferente şi dobândirea abilităţilor necesare pentru îmbogăţirea patrimoniului cultural dar şi adoptarea şi asumarea unui mod de viaţă conform principiilor ecologice.